Start berekening

Deze tool laat je toe om de extra kosten te berekenen die de Belgische douane aanrekent voor verzendingen buiten de Europese Unie. Voornamelijk wanneer een bestelling wordt geplaatst op een online webshop in China of Amerika, is het niet duidelijk hoeveel inklaringskosten en invoerrechten er betaald moeten worden op het pakketje. Merk op dat pakketjes die afkomstig zijn binnen de EU vrijgesteld zijn van extra belastingen (zowel inklaringskosten als invoerrechten of invoerkosten). Deze tool geeft slechts een geschatte kost aan.

Ik schreef een blogpost over de procedure die je best kan volgen wanneer je pakketje uit Amerika komt. De tijd dat je pakket bij de dounae ligt kan namelijk enkele dagen tot vele weken duren. Je kan echter zelf een handje helpen om dit process te versnellen. Lees daarom mijn blogpost: "Pakket van USA naar België verzenden: de douane".(in euro)

(in euro)

Over deze tool

Via deze tool krijg je een goed beeld van de extra kosten die er komen kijken bij een internationale verzending. Gebruik deze tool slechts als indicatie, deze tool geeft geen zekerheid noch garantie over de exacte bijkomende kosten die zullen aangerekend worden.

Meer over deze tool

Track een pakket

Volg een pakket online. Klik op 'meer' voor de verschillende courierdiensten en geef je tracking code in op hun website.

Track een pakket

Over de auteur

Thomas is een student Toegepaste Informatica en raakte niet goed wijs uit de bijkomende kosten die de douane aanrekent op internationale verzendingen. Deze tool geeft een schatting wat de extra kosten zijn voor pakketjes die internationaal worden verstuurd naar België.

Meer over Thomas