studentVanaf je 15 jaar kan je reeds gaan werken als jobstudent: dit kan zowel in de zomermaanden als tijdens het jaar. Veel studenten doen dit ook om zo wat extra zakgeld te verdienen. Maar wat is nu het gemiddeld loon die een jobstudent krijgt? Wel, het antwoord is 1900 euro.  Pas op, dit is een gemiddelde! Iemand die 15 jaar is verdient sowieso minder als iemand die 18 jaar oud is. Elk jaar gaat het gemiddelde loon van een student naar omhoog: hoe ouder men is, hoe meer een jobstudent wordt betaald gemiddeld. Zo zijn studenten onder de 18 jaar gemiddeld 1025 euro betaald, terwijl studenten ouder dan 22 jaar hun loon gemiddeld al zagen stijgen tot  2600 euro!

Wil je een goed betaalde job vinden voor komende (zomer)vakantie? Er zijn verschillende sites die je kan gebruiken bij je zoektocht. Bedrijven weten al langer als vandaag dat jongeren te vinden zijn op … het internet. Daarom proberen ze jobstudenten te vinden via sites zoals Jobat, Tempo-Team of VDAB. Je kan er selecteren op regio: het is altijd gemakkelijk om met de fiets of het openbaar vervoer naar je werk te geraken. Bovendien kan het zijn dat je vergoed wordt als je met de fiets of het openbaar vervoer naar je werk gaat. Dit bedrag kan 30 euro zijn na een maand werken, wat toch mooi is meegenomen.

Kan je echt niets vinden op het internet, probeer dan eens in je familie of in je buurt rond te vragen.

Join the conversation

2 Comments

  1. Dat ligt nog redelijk hoog, ik ben 19 jaar en mijn loon was €1100. Ik heb een maand gewerkt bij een slager in de buurt.

    Leuke (en interessante!!) website trouwens!

  2. Zoveel verdiente ik in mijn tijd niet hoor!

    De jeugd van tegenwoordig kan nogal centen verdienen!

    Het is de student dan ook volledig gegunt!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *