Studentenhaver, een mengsel van verschillende soorten noten en rozijnen, zou je slimmer maken. Het zou je denkvermogen wat helpen en daarom wordt het vaak gegeten door studenten tijdens de blokperiode.
We vinden zowel rozijnen als verschillende noten in studentenhaver terug: paranoten, walnoten, hazelnoten, cashewnoten en ook amandelen. In de noten vinden we onder andere omega-3 vetzuren, allerhande vitamines, lecthine, selenium,  anti-oxidanten die allemaal hun steentje bijdragen aan een het concentratievermogen van een student.
Maar helaas, naast deze positieve punten heeft studenten haver ook zijn negatieve kanten. Zo bevat 100 gram studentenhaver 35 gram vet en heeft het een voedingswaarde van maar liefst 500 kcal. Niet om elke dag van de week van te eten dus! Tijdens de examenperiode dus elke dag een kleine portie en geen grote hoeveelheden van eten dus.
 
Hier hebben we nog een overzicht van de calorieen die studentenhaver bevat:

studentenhaver tabel calorien
Calorieen studentenhaver

[related_posts]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *