In de Amerikaanse staat Missouri zijn ze bezig aan een wetsontwerp dat zou verbieden dat proffen en studenten contact met elkaar hebben via sociale netwerksites zoals Facebook, Twitter, LinkedIn ed.

Als de wet er ooit zou komen zou contact tussen niet-afgestudeerde studenten en hun docenten niet meer mogelijk zijn, scholen zouden deze regeling dan ook moeten opnemen in het schoolreglement aldus een senator. Gelukkig zijn er docenten die de meerwaarde inzien van sociale multimediatoepassingen in het lesgeven aan de milleniumstudent. Deze docenten hebben zich nu gegroepeerd en voeren actie tegen deze wet.

Vele mediawatchers geloven in het gebruik van sociale media binnen de opleiding van de Y-generatie ; waarom zou een docent geen vraag kunnen stellen in de les en de antwoorden op het via een beamer projecteren? Waarom zou een docent geen studenten kunnen toevoegen als ‘friend’ op facebook , ingedeeld in een categorie zodat zijn privé ook daadwerkelijk privé blijft, en zo communiceren?

Join the conversation

1 Comment

  1. Het probleem met deze sociale mediums is dat het meer dan communicatie alleen is. Je creëert namelijk een zeker band als je een docent toevoegt als 'vriend'.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *