Te veel cola is ongezond, maar het houd je wel wakker. Hetzelfde gaat op voor koffie. Wat is dan wel goed voor tijdens het studeren? Wij geven de nodige tips!

Allereerst is het belangrijk dat je voldoende eet! Eet genoeg: wie dit niet doet zal zich slap voelen, je concentratie vermindert en het nadenken gaat ook niet goed dan.  Zeer belangrijk dus!

Het is ook aangeraden om minstens drie maaltijden te nemen per dag. ” ‘s Morgens eet je als een koning, ‘s middags als een prins en ‘s avonds als een kluizenaar.” Zelfs het spreekwoord zegt het: vooral ‘s morgens eten is het belangrijkste, neem een goed ontbijt.

Tussendoortjes zijn afgeraden. Het mag natuurlijk wel, maar probeer een stuk fruit te eten of yoghurt in plaats van een Snickers of een pak chips. Eet ook niet te veel tussendoortjes, zo eet je minder tijdens de maaltijden.

Niet verplicht, wel een aanrader:  zet een fles water naast je bureau. Probeer deze ook echt uit te drinken, water is gezond. Ook aangeraden: vermijd alcohol.

Wij zijn geen voorstander van pillen en drankjes die zogezegd wonderen verrichten. Indien je een tekort hebt aan ijzer bijvoorbeeld, dan kan je natuurlijk wel een voedsingssuplement innemen.

Dranken die cafeïne bevatten (cola, red bull, koffie) zijn dranken die, weliswaar tijdelijk, de waakzaamheid verhogen. Geen probleem als je deze dranken drinkt, overdrijf er alleen niet mee want het kan leiden tot slapeloosheid en dat wil je natuurlijk ten alle koste vermijden.

Op de dag van het examen mag je zeker een goed ontbijt niet verwaarlozen! Denk hier aan, ook al heb je maar weinig tijd of heb je geen honger. Tip: neem een flesje water en een koekje of boterham mee naar het examen. Succes!

Join the conversation

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *