Scholingsgraad van Vlamingen neemt toe

Het algemene scholingsniveau van de Vlaamse bevolking is het afgelopen decennium sterk toegenomen. In 1999 bezat net geen 60 procent van de 25 tot 64 jarigen een diploma van het secundair onderwijs en 25 procent een diploma hoger onderwijs. In 2010 nam dat aantal toe tot respectievelijk 73 procent en 35 procent. Dat signaleert het Leuvense Steunpunt Werk en Sociale Economie. Vooral bij jongeren gaat de scholingsgraad er fors op vooruit. In de categorie 25 tot 34 jarigen mag ruim 85 procent zich minimaal secundair geschoold noemen. Ter vergelijking: in de categorie 55 tot 64 jarigen is dat een 54 procent. De werkzaamheidsgraad bleef de afgelopen jaren op hetzelfde peil. Dit wijst volgens de onderzoekers op een reële vraag naar hogergeschoolden op de Vlaamse arbeidsmarkt.

Join the conversation

1 Comment

  1. En omdat steeds meer mensen een bachelor of master diploma behalen zijn er ook steeds meer mensen die gaan voor een postgraduaat. Op die manier willen deze studenten toch maar bewijzen dat ze meer zijn dan de anderen.
    Dan zeggen dat studeren slechts voor de elite was, dat is al lang veranderd.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *