Het eerste 4G netwerk in Antwerpen dankzij Mobistar

Mobistar testte afgelopen maandag officieel het allereerste 4G netwerk in België. Het telecombedrijf had reeds de beste 3G dekking in ons land, maar experimenteert nu ook met de nieuwe generatie van mobiel internet. Het 4G netwerk, de opvolger van het reeds bestaande 3G netwerk, zou tot tien maal sneller zijn dan zijn voorganger. (de ‘G’ in 3G en 4G staat voor ‘generation’).

Momenteel gebruikt 1 op 4 Mobistar klanten mobiel internet op diens mobiel toestel. Nu in de Verenigde Staten en Duitsland het 4G netwerk steeds uitbreidt, is het logisch dat België volgens Mobistar. ‘Technologische innovatie is pas relevant wanneer de consument er klaar voor is, en dat lijkt nu het geval te zijn’, zegt Olivier Ysewijn, de chief strategy officer bij Mobistar.

Helaas wordt onze hoofdstad Brussel nog even overgeslagen. De huidige stralingsnormen die er gelden zijn de boosdoener en dus behoort Brussel niet tot de 600 sites waar een 4G netwerk wordt uitgerold in 2013.

Klanten van Belgacom kunnen op hun beide oren slapen, want ook zij gaan nog dit jaar 4G aanbieden, zo kondigden ze aan. Het is nog afwachten op meer informatie hieromtrent, maar ook bij Belgacom zou Brussel niet tot de steden horen die het nieuwe netwerk krijgen.

Maar misschien is het toch prioritair om allereerst een stabiele en volledige 3G dekking aan te bieden? Heel wat klanten van verschillende operatoren klagen dat ze terugvallen op Edge verbinding (een heel stuk minder snel dan 3G) wanneer ze zich buiten de stadskern bevinden. Het is ook zo dat het openen van een eenvoudige web pagina (zo goed als) even snel zal zijn op zowel een 3G als 4G verbinding: en dat is juist hetgeen waarvoor het gros van de gebruikers mobiel internet gebruikt.

Join the conversation

3 Comments

  1. Het beste netwerk bij Mobistar? Mobistar heeft toch enorm veel problemen in Antwerpen met verbinding en snelheid op 3G?

    Of hebben ze er effectief nu iets aan gedaan?

  2. ‘beste 3G dekking in ons land’?

    Ik heb nog nooit zo’n slechte provider gezien. Mobiele data is soms beschikbaar, meestal in Edge.

    Ik wacht nog op de eerste dag die ik door geraak zonder meerder keren ‘Call Failed’ te zien. Bellen is zelfs een luxe op het mobistar netwerk. In plaats van 4G zouden ze beter hun basic setup wat in orde krijgen. Het is echt huilen met de pet op!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *