Nog 400 koten beschikbaar in Brussel

Elk jaar opnieuw verloopt het verhuren van de koten in Brussel zeer vlot. Nu, eind juli, zijn nog slechts 10% of 400 koten beschikbaar. Een kot in Brussel is dus gegeerd, kan men stellen.

Elk jaar stijgt de vraag naar studentenkamers in onze prachtige hoofdstad. Op zich uiteraard een goede evolutie, maar door de stijgende vraag en het klein aantal beschikbare studentenkoten zijn de koten gemiddeld een pak duurder dan de koten in de Vlaamse studentensteden zoals Gent of Antwerpen. Daarom trokken zowel de Franstalige als de Nederlandstalige studenten aan de alarmbel op 3 mei van 2011. De studenten lieten duidelijk verstaan dat er nood is aan meer koten die betaalbaar en kwaliteitsvol zijn. Een student moet het vaak stellen met een beperkt budget en het huren van een kot is financieel niet haalbaar voor velen door de hoge prijzen.

Volgende tekst komt van het Nieuwsblad. De krant sprak met Kasper Demeulemeester, creative director van Br(ik (Brussel & ik):

‘Het wordt nog maar eens duidelijk dat het van heel groot belang is dat ook op (middel)lange termijn de betaalbaarheid van de koten in Brussel gevrijwaard wordt, net als in andere studentensteden’, zegt Demeulemeester. ‘Br(ik probeert de komende jaren haar beleid verder te zetten om haar kotenbestand uit te breiden om op die manier de druk van de markt te blijven weerstaan, net zoals de voorbije tien jaar.’
Bij Br(ik zelf kunnen ze intussen erg tevreden zijn met de kotenverhuur. ‘Op dit moment hebben we zelf 20 procent minder eigen koten vrij dan vorig jaar’, vertelt Kasper Demeulemeester. ‘We zijn dus duidelijk een betrouwbare huisvester geworden voor de Brusselse studenten. Dat merken we ook aan de reacties van de studenten. Mensen kiezen bewust voor Brussel omdat ze geprikkeld zijn door de stad, en ze kiezen voor Br(ik omdat ze het totaalservicepakket appreciëren dat wij aanbieden.’

 

Ter info: er wordt geschat dat er in totaal ongeveer 5000 nieuwe koten nodig zijn in Brussel, waarvan zo een 1000 voor de Vlaamse studenten in Brussel. Een hele taak dus voor Br(ik, die als core business huisvesting heeft.

Ben je nog op zoek naar een kot in Brussel? Gebruik de kotzoeker van Br(ik, iKot en vind je ideale kot.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *