Cue is een applicatie die gebruikers toelaat om je persoonlijke leven beter te organiseren. Het bedrijf toonde enkele opmerkelijke cijfers en grafieken die het haalde uit de berg gegevens die het van diens gebruikers verzamelt. In hun rapport “2012 in review” toont zo dat e-mails beantwoorden gemiddeld een derde van een dag langer duurde in 2012 dan het jaar voorheen. Dat is een toename van 10%. De oorzaak zou kunnen liggen aan het grote volume e-mails dat werknemers en individuen te verwerken krijgen elke dag; deze zou elk jaar stijgen waardoor het ook langer duurt vooraleer deze e-mails zijn beantwoord.

Een gemiddelde gebruiker schrijft bovendien gemiddeld 41,368 woorden per jaar aan e-mails. Even een berekening: als er op een A4 blad ongeveer 300 woorden passen, dan spreken we hier eventjes over 138 volle A4’s. Dat is toch al een leuk boek lijkt mij.

 

"Average e-mail reply time" voor 2011 en 2012.
“Average e-mail reply time” voor 2011 en 2012.

 

Drukste uur van de dag en drukste dag van de week.
Drukste uur van de dag en drukste dag van de week.

Ook nog interessant om te weten is dat e-mails in feite nooit ophouden met verstuurd of ontvangen te worden. Ze zijn er altijd; je verstuurt ze op elk mogelijk moment van de dag (en nacht) zonder ophouden. Rond 11u ‘s morgens zou het uur zijn waarop het meeste aantal berichten worden ontvangen en verstuurd door de gebruikers van Cue en dinsdag is de drukste e-maildag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *