USA, our first day

5u ‘s ochtends: opstaan. Om 10u55 vertrekt onze vlucht vanuit Zaventem richting Philadelphia. Na een 9 uur durende vlucht over de Atlantische Oceaan (hence the name ‘transatlantic flight’) komen we aan in de States. Een kleine twee uur wachten en we zitten reeds op een volgend vliegtuig, op weg naar de luchthaven van Atlanta. Aangekomen in deze huge luchthaven is het wachten op een teken van leven van Dalton State College; de college waar we zullen studeren zou namelijk iemand sturen om ons op te pikken. Het is echter eerst onze weg zoeken naar de uitgang van de luchthaven: de luchthaven telt namelijk talrijke vleugels en heeft zelfs een metro! Werkelijk ongezien hier in Belgie. Uiteindelijk komen we de mensen van Dalton tegen en zo rijden we naar onze eindbestemming: Dalton State College.

Bij de aankomst worden we verwelkomd door Eunice Cooper, de Academic Advisor van de School of Business. We worden warm onthaald en we worden meteen rondgeleid en ook onze dorms worden meteen geregeld. Die avond nog (het is dan al ongeveer 9pm, ofwel rond 3u ‘s nachts in Belgie) rijden we naar de Walmart om inkopen te doen. Walmart? Jawel, de winkel zo groot als 5 gemiddelde Colruyt winkels die we in Belgie gewoon zijn en waar dus werkelijk alles wordt verkocht: van elektronica tot kleren, eten, boeken en tot zelfs zwembaden.  In de Walmart heb je zelfs een McDonalds en beiden zijn 24/7 open.

Het waren al twee intensieve dagen. Sinds we hier zijn aangekomen hebben we al tal van mensen ontmoet, zijnde ondermeer de President van Dalton State College, mederwerkers en studenten. Zij waren zo vrij om ons rond te leiden in hun fitness complex, hun zwembad, de tennisbanen, de klaslokalen, de bibliotheek en het restaurant van de school. Ook al wordt Dalton State gezien als een eerder kleine school (7000 studenten heb ik opgevangen ongeveer), toch kunnen we de grootte van hun faciliteiten en hun studentenkoten niet klein noemen. Er valt nog heel wat te ontdekken, dat staat vast.

Tot zover mijn eerste blogpost die de eerste twee dagen van ons verblijf schetst. Morgen gaan we voor het eerst naar de les Strategic Management en vindt er ook een receptie plaats met mensen uit de stageplaatsen en mensen van de school.

(Ik ben trouwens te bereiken via Skype: t.vanhoutte)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *