De Bitcoin prijs gaat momenteel sterk naar omhoog. Je hoort ook zeer frequent over Bitcoin op het nieuws en het betaalmiddel is zelfs het gespreksonderwerp op kantoor tijdens de koffiepauze. Kortom, Bitcoin staat in de spotlights en ook naar de toekomst toe lijkt de digitale munt niet te stoppen. Maar je vraag je misschien nu af: hoe koop ik Bitcoins met mijn Euro’s?

Bitcoins kopen

Er zijn verschillende manieren om Bitcoins aan te kopen. De manier die ik voorstel, is wat mij betreft een zeer veilige optie alsook gebruiksvriendelijk. Ik kan je Coinbase aanraden, een online portefeuille waar je Bitcoins kan aankopen en bewaren. Het platform wordt gebruikt door vele tientallen miljoenen andere mensen en het platform heeft al voor tientallen miljarden verhandeld. Het platform heeft zichzelf dus al bewezen doorheen de jaren (sinds 2012) als een stabiel en betrouwbaar platform.

Hier zijn de stappen om op een eenvoudige manier Bitcoin aan te kopen via een Europese overschrijving of je VISA kaart:

  1. Ga naar Coinbase.com en maak een account aan op het platform. Vul je gegevens in, zoals je naam, e-mail adres en wachtwoordkeuze.
  2. Link je bank rekening met Coinbase, zodat je een overschrijving kan doen met je bank account.
  3. Eenmaal je bank account is geverifieerd, kan je starten met je eerste aankoop van Bitcoins! Om Bitcoins te kopen met Euro’s, klik je op deze link.

Je kan Coinbase’s iOS of Android app downloaden om (de waarde van) je Bitcoins op te volgen, alsook betalingen te ontvangen en versturen.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een nieuwe/innovatieve manier om betalingen uit te voeren. Bitcoin is in feite een soort digitale munt. Bitcoin is een gedencentraliseerde digitale munt; het is digitaal geld dat je verzend via het internet. Bitcoins hebben heel wat voordelen als betaalmiddel ten opzichte van andere betaalmiddelen:

  • Bitcoins worden direct verzonden tussen twee personen, zonder eerst via een derde partij te passeren.
  • De fees (of kosten die worden aangerekend door banken) liggen erg laag.
  • Via Bitcoin kan je internationale betalingen uitvoeren, het is even gemakkelijk als een nationale overschrijving.
  • Bitcoin kent niet meteen grenzen. Je kan nog minder dan 0,01 EUR aan Bitcoins versturen, of net vele honderden miljoenen.

Het versturen van Bitcoins is zo eenvoudig als een e-mail versturen. Je kan het dus gebruiken als betaalmiddel om bijvoorbeeld online te winkelen.

Voordat je Bitcoins verstuurt naar een adres, is het goed na te gaan of het wel een correct adres betreft. Je kan via de Bitcoin validator nagaan of het adres juist is (lengte, structuur).

Vragen over Bitcoin?

Bitcoin bestaat nu al enkele jaren, maar pas sinds kort gaat het ook echt mainstream. Het kan dus dat je nog met tal van vragen zit. Is dat zo, plaats dan gerust je vragen in de reacties onder dit bericht en dan kunnen anderen of ikzelf je verder helpen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *