Technologie heeft verschillende industrieën opgeschud, en de snelle vooruitgang brengt nieuwe trends aan het licht. Dingen zoals cryptocurrency, augmented reality, kunstmatige intelligentie en meer beginnen markten en bedrijfslandschappen te verstoren, waarbij bedrijven hun best doen om ze in hun operaties op te nemen. Brillen zijn niet vrijgesteld van deze nieuwe golf van technologische ontwikkeling, en de industrie onderzoekt hoe innovatie producten, operaties en de winkelervaring kan verbeteren. Hier is een blik op enkele van de opkomende trends en technologieën die brillen opnieuw definiëren:

Smart glasses

Smart glasses zijn brillen met geïntegreerde computer- en sensortoestellen die een reeks functies bieden, waaronder spraakherkenning, realtime vertaling en intelligente navigatie. De Ray-Ban Meta smart glasses zijn uitgerust met hoogwaardige camera’s voor het nemen van foto’s en video’s, kunnen worden bediend met de Meta AI spraakassistent en maken live streaming naar Meta’s sociale mediaplatforms mogelijk. Omdat ze lijken op klassieke Ray-Ban zonnebrillen, bieden ze een stijlvolle en functionele ervaring. De Apple Vision Pro wint ook aan tractie en maakt de integratie van digitale afbeeldingen en schermen in de echte wereld mogelijk met mixed reality mogelijkheden – een combinatie van augmented en virtual reality. Deze brillen kunnen potentieel de manier veranderen waarop we omgaan met informatie, communiceren en entertainment consumeren.

E-commerce tools

Online winkelen is de afgelopen jaren enorm populair geworden dankzij het gemak en de flexibiliteit die het biedt. Brillenbedrijven hadden moeite om een ideale e-commerce ervaring te bieden, maar technologie heeft het winkelen voor brillen en zonnebrillen veel efficiënter en soepeler gemaakt om het consumentenvertrouwen te vergroten. Virtuele pas-tools stellen shoppers in staat om een paar zonnebril van topmerken zoals de Michael Kors Greenpoint of de Serengeti Mara te proberen. Met de camera van hun apparaat kunnen shoppers een simulatie zien van hoe de tinten kunnen passen en flatteren, waardoor ze meer vertrouwen hebben in hun beslissingen om restituties en retourzendingen te voorkomen. Online winkelmogelijkheden bieden ook gemakkelijke toegang tot promoties en aanbiedingen, waardoor hun brillen betaalbaarder worden.

Lens technologie

Naarmate de digitale schermtijd blijft stijgen, winnen lenzen die blauw licht blokkeren enorm aan populariteit. Deze lenzen filteren blauw licht uit, een type licht dat wordt uitgezonden door digitale apparaten en in verband is gebracht met oogvermoeidheid, slaapverstoring en andere gezondheidsproblemen. Andere lenstechnologieën maken lenzen beter aanpasbaar aan specifieke visuele behoeften om het gemak te verbeteren en oogproblemen te voorkomen. Sommige bedrijven zoals Deep Optics onderzoeken innovaties die lenzen in zonnebrillen kunnen verschuiven om ze te laten omschakelen van gewone tinten naar leesbrillen. Hoya creëert ook een paar brillen dat automatisch kan aanpassen aan en focussen op objecten op verschillende afstanden, zodat uw ogen het werk niet hoeven te doen, waardoor oogvermoeidheid wordt voorkomen.

3D-printen

3D-printen wordt steeds vaker gebruikt in verschillende industrieën, en ook de brillenindustrie maakt gebruik van deze handige technologie. Dit maakt het mogelijk dat 3D-printtechnologie de productie van brillen revolutioneert door een hoge precisie en hoogwaardige aanpassing van monturen mogelijk te maken. Dit maakt de creatie van brillen mogelijk die zijn afgestemd op individuele gezichtsvormen en specifieke behoeften. 3D-printen kan ook duurzaamheidsinspanningen verbeteren, aangezien brillen op aanvraag of in kleine volumes kunnen worden gecreëerd of gebruik kunnen maken van milieuvriendelijke materialen. Brillenstartup EveryWear gebruikt castorbonenolie voor hun 3D-geprinte zonnebrillen en bereikt slechts 2% materiaalverlies in vergelijking met de 80% bij gebruik van standaardprocedures en -materialen.

Dit zijn slechts enkele van de spannende trends die de toekomst van brillen vormgeven. Naarmate de technologie blijft vooruitgaan, kunnen we nog meer innovatieve en functionele brillenproducten verwachten in de komende jaren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *