De Service User Profile-service verhindert het aanmelden

Na het opstarten van Windows lukt het aanmelden niet. Je krijgt volgende melding:

De Service User Profile-service verhindert het aanmelden.
Gebruikersprofiel kan niet worden geladen.

Op dit moment zit je dan ook vast, want je kan niets anders dan opnieuw te proberen of de computer af te sluiten.

2014-12-15 17.06.00

Om dit op te lossen, herstart je eerst en vooral de computer. Bij het heropstarten van Windows blijf je herhaaldelijk op de F8 toets te drukken. De F8 toets geeft de instructie aan Windows dat je Windows in veilige modus wilt opstarten. Kies in de lijst ‘ velige modus’. Windows zal nu verder opstarten, maar ditmaal in veilige modus.

Eenmaal je het bureaublad ziet, ga je naar Start en kies je configuratiescherm. Binnen het configuratiescherm kies je voor gebruikersaccounts. Kies nu andere gebruikers beheren en maak een nieuwe gebruiker aan.

Log nu in op het nieuw aangemaakte account. Ga terug naar start; configuratiescherm; gebruikersaccounts. Kies nu geavanceerde eigenschappen van gebruikersprofielen configureren. Selecteer nu het oude profiel en kies “kopiëren naar” en blader naar de C schijf > gebruikers > nieuwe gebruikersnaam > documenten en klik op ok. De documenten van het oude gebruikersprofiel zijn nu gekopieerd naar het nieuwe gebruikersprofiel.

Gezien het oude profiel niet langer relevant is, kan je deze verwijderen. Ga hiervoor terug naar de gebruikersprofielen in het configuratiescherm en verwijder het oude profiel van de computer.

 

Author Bio

Thank you for your interest in my blog! On this miniblog, I write mostly short (technical) blog posts that might interest other people. Read more about me or feel free to contact me.

 

14 thoughts on “De Service User Profile-service verhindert het aanmelden

 1. Bij mij gebeurd er ook niets als ik op ‘een ander account beheren’ druk. Ook niet in veilige modus.
  Wat nu?
  bedankt voor de reactie

 2. Bij mij gebeurd er ook niets als ik op ‘een ander account beheren’ druk. Ook niet in veilige modus.
  Is er nog een alternatief ?

  Bij voorbaat dank .

 3. Het is wel een bizar probleem.
  Ik maakte zonet twee accounts aan: zowel met Microsoft-account als ‘lokaal’. Beiden krijgen deze feedback. (in W10-pro)
  Ik vind ‘verwijder de niet relevante account’ wel iets kort door de bocht. In deze account kunnen zich belangrijke bestanden bevinden.

 4. Via F8 inloggen in veilige modus. Vervolgens systeemherstel en alles is weer ok. Je oorspronkelijke profiel blijft intact (en relevant). Althans dat werkte zo voor mij.

 5. Identiek hetzelfde probleem gehad; het valt op te lossen. Start pc op in veilige modus, vervolgens in het startvenster-zoekvenster .cmd intypen zodat je het opdrachtpromptvenster krijgt, en dan een systeemherstel uitvoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *