VAA Berekenen Bedrijfswagen

VAA Tool

Benieuwd naar het voordeel alle aard (VAA) die je moet betalen elke maand in 2020 voor jouw bedrijfswagen? Vul hieronder de gegevens in voor jouw bedrijfswagen om het maandelijks bedrag te berekenen.


Hoe bereken je het VAA in 2020?

Het voordeel alle aard van je leasing wagen (bedrijfswagen) berkenen hangt sterk af van je type wagen: diesel, benzine, elektrisch , ... Bovendien zijn erook nog andere zaken die de VAA zullen bepalen: voornamelijk de CO2-uitstoot speelt een grote rol in het uiteindelijke bedrag dat je elke maand moet ophoesten als belastbaar voordeel.

Als je een kleine wagen zou hebben - een lage cataloguswaarde en weinig uitstoot - dan zal je heel waarschijnlijk het minimale VAA betalen. Voor inkomstenjaar 2020 is het minimum VAA vastgelegd op 113 euro per maand.

Hoe dezee tool invullen?

  • Type motor: vul hier het type motor in die je voertuig heeft. Tank je benzine, vul dan 'Benzine' in.
  • Cataloguswaarde: de cataloguswaarde is de waarde van de wagen inclusief alle mogelijke opties en ook BTW.
  • CO2 uitstoot: het aantal gram per kilometer dat de wagen uitstoot. Je kan opvragen bij de leasing maatschappij, of opzoeken via de website van de fabrikant.
  • Leeftijd voertuig: indien de wagen 30 maanden oud is, vul je hier '2' in (want is ouder dan 24 maanden, maar jonger dan 3 volle jaren).